På svenska In English

Ringstorlek
Det allra bästa är om du eller din make/maka har ett skjutmått i verktygslådan. Då mäter du enkelt innermåttet på en ring som du vet passar på det specifika fingret.
Annars kan du lägga ringen över en tumstock och med ögat se ditt ungefärliga innermått på ringen, denna variant är dock inte att rekommendera, måttet blir enbart ungefärligt.
Du kan också gå in på närmaste ur/guld affär och be dem mäta ringen åt dig.

Armbandsstorlek
Vissa armband behöver passa ganska precist för att ligga snyggt, som t.ex tunna skira smala kedjor eller breda läderarmband, medan det inte är riktigt lika noga med andra designer.
Tjocka armband behöver också i allmänhet vara något längre.
Mät din handled och lägg till ca 1,2-1,5 cm om du vill ha en tight passform eller lägg till ca 2.5-3 cm om du vill ha det lite lösare.
Du kan också mäta ett armband som du redan har, men glöm inte att inkludera låset.

Halsbandsstorlek
Ett enkelt sätt att ta reda på en passande halsbandstorlek är att mäta ett halsband som du redan har (inkludera låset).  Annars kan du även ta ett måttband eller ett snöre och låtsas att det är ett halsband och därmed mäta längden. Observera att vissa designer av halsband kan kräva en specifik längd för att bli snygga. Kontakta mig om du undrar över något.

infofrusmed@gmail.com